Opskrift – Chokoladeis på sukrin

Udklip

Her i sommervarmen får vi tit lyst til kolde, men også søde sager. Derfor kan sommeren, der ellers er højsæson for bikini og badebukser, godt gå hen og blive gift for den livvidde, du har trænet for at opnå hele vinteren.

Men vælger du at lave dine søde sager med sukrin i stedet for sukker, så kan du måske klare det igennem sommeren uden at tage på – Og det vil vi selvfølgelig gerne hjælpe dig med. Følger du fx denne opskrift på chokoladeis, så kan du få gode sager med færre kalorier.

Vær dog opmærksom på, at opskriften bruger fløde. Vælg gerne en fedtfattig udgave, da idéen lidt bliver spoleret, hvis du supplerer op med en omgang 38 % piskefløde, hvor end lækkert det lyder.

Hvad skal jeg bruge?

  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 3 spsk. sukrin
  •  3 dl. fløde
  • 2 spsk. godt, mørkt kakao-pulver
  • En knivsspids salt
  • Vaniljepulver til at smage til

Hvad skal jeg gøre for at få forfriskende sukrin-chokoladeis?

Du starter med at piske æggeblommer og sukrin til det bliver én tyk masse, derefter pisker du (i en anden skål!) fløde, kakaopulver, vaniljepulver og salt sammen.

Du blander de to masser forsigtigt sammen, husk, at det er vigtigt, at du ikke slår luften ud af æggemassen. Hæld blandingen over i en form, som du belægger med plastfolie og også dækker med plastfolie, inden du sætter det i fryseren – Herefter skal det fryse i ca. fire timer for at blive klar.

OBS! Skulle du have en ismaskine kan den sagtens anvendes til formålet.

Her kommer et lille tip

Alt efter hvor mørk du ønsker din chokoladeis, kan du justere indholdet af kakao og sukrin, og det er vigtigt at smage massen til, inden den ryger i fryseren. Er du mest til en mild smag af chokolade skal du bruge mere sukrin end kakao og vice versa.

Det var et lille tip til at få sukrin i din sommer-is. Velbekomme!