Akne er arvelig – Sandheden om akne

Akne er en hudsygdom som alle kan rammes af. De fleste ved, at man i puberteten får urenhud. Dette kaldes akne, og skyldes det øgede niveau af kønshormoner, som får talgkirtlerne til at vokse og øger derved talgproduktionen.

Akne er arvelig. Har dine forældre haft akne, vil du højst sandsynligt også få det. Men graden af varierer og de fleste ”vokser” fra problemet, mens andre bliver ved med at have hudsygdommen. Derfor skal du være opmærksom på en række ting, som kan forhindre din hud i et svært udbrud.

Du skal først og fremmest være opmærksom på hvad du påfører på din hud. Får din hud ikke lov til at ånde, stiger talgproduktionen i din hud. Ting der forhindrer din hud i at ånde er cremer og makeup med for højt olieindhold. Disse kan forværre eller frembringe akne. Pandebånd, hårvoks og kasketter giver heller ikke din hud lov til at ånde.

Mange tror at junkfood som chips og cola kan være skyld i akne, men det er bare en skrøne. Akne er arveligt og kan behandles hos for eksempel en kosmetolog.  Din hud har brug for fugtighed og kosmetologen kan fortælle dig, hvilke produkter du skal vælge og behandle dig med produkter, kun kosmetologer kan få fingrene i.