Eye q fiskeolie – flerumættede fedtsyrer til hele familien

I denne artikel vil jeg belyse, hvorfor det er at vælge eye q fiskeolie – for hele familien. Husk dog at kosttilskud ikke bør træde i stedet for varieret kost og sund livsstil med blandt andet motion.

Hele den danske befolkning ved snart at det er sundt at spise fisk og at det anbefales af de forskellige kosteksperter at fisk helst står på menuen 2 gange om ugen.

Det er dog ikke alle der ved, at der er stor forskel på fisk. Indholdet af fedtsyre varierer meget i de forskellige fiskearter. Desuden er der er også forskel på om fedtsyrerne er mættede, enkeltumættede eller flerumættede.

Flerumættede fedtsyrer er netop, hvad vi alle bør stræbe efter at indtage mere af. Dette har nemlig en stor ernæringsmæssig værdi og findes i alle vores celler og er byggesten i cellernes membraner.

Eye q har et naturligt højt indhold af den flerumættede omega-3 fedtsyre, EPA (Eicosapentaensyre) 93 mg/kapsel, i forhold til DHA (Docosahexaensyre) 29 mg/kapsel, som er en anden slags flerumættet omega-3 fedtsyre. Dette forhold er mellem EPA og DHA er vigtigt, da indholdet af EPA også er tilstrækkeligt højt i forhold til DHA i cellemembranerne. EPA regulerer omsætningen af fedtsyrer ved at forhindre udskillelsen af blandt andet DHA, og den omdanner også selv DHA. Derfor er det vigtigt, at mængden af EPA i cellerne er så høj som mulig.

Eye q er også tilsat omega-6 fedtsyren GLA (Gamma linolensyre) 10 mg/kapsel, fra kæmpenatlysolie, der er udvundet fra Kæmpenatlysplantens frø, som netop indeholder den flerumættede fedtsyre GLA, der kan hæmme betændelsesprocesser.

Kombinationen af DHA og EPA er unik og kaldes kirunalolie. Denne sammensætning har vist sig at være særdeles vigtig for børn og voksne, der har en dårlig indlæringsevne og koncentrationsbesvær. Især hyperaktive børn og børn med Damp har gavn af eye q. Forskning har vist at eye q har større effekt, når hjernen arbejder aktivt på for eksempel at løse en opgave.

Fiskeolien eye q er udvundet af sardiner og ansjoser, som fanges i de sydlige oceaner på bestemte tider af året. Disse fisk har en anden sammensætning af fedtsyre end fisk fra kolde vande. De har nemlig et naturligt højere indhold af EPA. Fiskene får desuden lov til at gyde og konsumere store mængder af livsvigtigt plankton, inden de bliver fanget.

Du kan købe eye q fiskeolie i helsekostforretninger, men du kan også købe dem over internettet og spare en del penge.