Fodvorter: forebyggelse og behandling

Vi har alle sammen hørt skrækhistorier om fodvorter, og der er sikkert også mange af os, som har prøvet at få en fodvorte eller to. Fodvorter er nemlig den hyppigste virus, som inficerer huden. Den er hyppigst fremkommende i folkeskolen, hvor årsagen er bad efter idrætsundervisningen. Desuden får personer, som har en nedsat eller et dårligt immunforsvar, også fodvorter.

Vi vil komme ind på de oftest stillede spørgsmål, som omhandler fodvorter.

Hvordan opstår fodvorter

Fodvorter kommer af virussen homant papiloma. Virussen er yderst smitsom og benytter også denne metode til at sprede sig. Fodvorter er som sagt en virus og kan opstå både på fødderne og hænderne. Fødderne er dog det hyppigste sted, hvor fodvorterne springer frem. Smitte kan ske via fysisk kontakt og indirekte kontakt. Hvis der er en nede i den lokale træningshal, som går rundt i omklædningsrummet med fodvorter, og du træder de samme steder, så kan du blive smittet med det samme. Det er derfor vigtigt at tage badesandaler på, hvis du har fodvorter. Husk også at opfordre andre med fodvorter til at gøre det samme.

Hvordan behandler man fodvorter

Der findes rigtig mange forslag til, hvordan man kan behandle fodvorter, og nogle er bedre end andre. En af de mest effektive metoder til behandling af fodvorter er frysning af vorten. Når man fryser vorten, så dør vorten, og man kan skrabe den af med en kniv. Dette udføres af en læge og anbefales ikke til hjemmebrug.

Da fodvorter er en virus, så er der også mange andre medicinske tiltag. F.eks. findes der medicin, som kan fjerne fodvorterne og altså dræbe virussen som forårsager fodvorten.

Alle disse behandlingsmuligheder garanterer ikke 100% fjernelse af fodvorten, da fodvorten er en sej virus. Det skal også siges, at en fodvorte ikke er en skadelig virus, men den er yderst generende. Der findes også nogle cremer, som gør livet lettere, når man har fodvorter.

Hvordan undgår man fodvorter

Hvis du vil undgå fodvorter, er det vigtigt at tage sine forholdsregler. Det er vigtigt, at du tager badesko på, når du går i bad, hvor mange andre mennesker også går i bad. Husk også at styrke dit immunforsvar ved at spise grønt og indtage mange vitaminer, da fodvorter er slemmest hos folk med dårligt immunforsvar.

Undgå at kradse i dine fodvorter, da de nemt kan smitte til hænderne.

One Reply to “Fodvorter: forebyggelse og behandling”

  1. Jeg fik en gang et godt råd i en helsekost ,da jeg spurgte til om der ikke var noget man kunne spise som,måske kunne slå den virus ned ..
    Da jeg gik ud fra at det måske var et eller andet vi manglede …
    Nu er problemet at jeg ikke kan huske hvad det var ,andet at det var noget med fiske olie og evt D vitamin ,,,,
    Måske i har hørt om det og kan hjælpe mig

    Venlig hilsen Tina

Comments are closed.