Helsekost – hvad er det og hvorfor har vi brug for det?

Sundhed, helsekost og naturprodukter har i de senere år fået stor opmærksomhed i medierne og således også blandt den danske befolkning. Der kommer flere og flere madprogrammer, eller faste indslag med kost- og ernæringseksperter, der forklarer os, hvad og hvornår, vi skal spise, fordi vi danskere endelig er begyndt at interessere os for, hvad vi spiser, og langt de fleste af disse programmer slår et slag for den sunde mad.

For i ordet helsekost ligger blot betydning sund mad, men der er meget mere til det, end bare sunde råvarer. Den såkaldte helsekostbevægelse beskriver det som værende vegetabilske næringsmidler fra grøntsager, rødder, nødder og så videre.
I dag har ordet en ret blandet betydning, og mange tror, at specielle vitaminpiller hører under denne kategori, fordi de står på hylderne i supermarkedet, der indeholder varer af den slags.

At spise helsekost kan, som supplement til ens daglige kost og motion, være en rigtig god hjælp til at booste ens sundhed eller hvis man for eksempel ønsker at tabe sig. Kort sagt, så er det svært at definere den præcise definition på ordet, men hvis du besøger en helsekostforretning, kan du sikkert få masser af gode råd.