Ofte stillede spørgsmål og svar om helse

Dagens indlæg er fokuseret på helse, og hvad for forskellige definitioner vi har på helse. Når man arbejder med helse i det daglige, så får man selvfølgelig en masse spørgsmål, og jeg vil prøve at liste et par af de mest almindelige spørgsmål og svar her:

  • Hvad er sund mad? Sund mad er næringsrig mad. Sund mad er naturlig mad, dvs. at der ikke skal være tilsat noget, der er kemisk fremstillet. Sund mad har den rigtige sammensætning af fedt, proteiner og kulhydrater. Sund mad er at undgå de hurtige kulhydrater.
  • Hvad er god helse?For mig er god helse, at man har et godt immunforsvar, som beskytter en mod udefrakommende vira og bakterier. God helse kan også have noget at gøre med, at man sørger for at styrke hjertekar/kredsløb, og det kan jo både gøres med motion og med kosttilskud og sund mad. God helse kan også være, at man har et positivt livssyn, og vågner hver dag med mod på livet og dagen, der er på vej.
  • Hvad er dårlig helse? For mig er dårlig helse, hvis man hele tiden er syg. Hvis man hele tiden er træt, uoplagt og trist. Dårlige helse kan også være overvægt og andre af de såkaldte livsstils sygdomme. Hvis man samtidig også er er plaget af depressive tilstande, ja så er det i min optik også dårlig helse.
  • Hvordan kan man optimere sin helse? Man kan starte med at sørge for at spise 3 sunde, naturlige måltider om dagen, drikke 3 liter vand, undgå forarbejdede fødevarer, undgå sukker og alkohol og sørge for at få 30 minutters motion som et minimum om dagen. Til det kan man tage et godt supplement af vitaminer, fiskeolie og mineraler, så får man da lige sådan et slags Body Boost.

Men når det så er sagt, så er det jo bare min opskrift – der kan være så mange ideer til, hvad helse er. For mig er det et super positivt ord, som afspejler glæde, sundhed, friskhed, energi og virkelyst. Hvad er det for dig?

helse